top of page

Kost- og ernæring

Kost- og ernæring

Kosthold og helse hører sammen!


For oss er dette et viktig tema i behandlingen. Det skjer mye innen kost og ernæring rundt i verden for tiden. Vi forsøker hele tiden å holde oss à jour med kurs og oppdateringer innen feltet.

Matinoleranse test er ett hjelpemiddel som kan hjelpe med å avdekke matintoleranse og fordøyelsesplager. Vi bruker en godt kjent intoleranse test fra US biotek.


Les mer om matintoleransetest her


Mage/tarm og Immunsystemet.


Vi vet nå at fordøyelsessystemet er “grunnmuren» for vår helse. Overflaten i mage/tarmsystemet er 3-400 kvm og vi sier nå at det er tarmhelsen vår som er vår egentlig helse. LGS (Leaky gut syndrom), “lekk tarm” viser seg å være årsaken til de aller fleste lidelser og sykdommer. En god tarmhelse bestemmes av bl.a. maten, stress, kjemikalier, giftstoffer og antibiotika. Når det gjelder maten vi spiser er det av stor betydning at denne er rein, av god kvalitet og at den er “riktig” for personen som spiser den. Vi kan reagere på maten vi spiser på mange måter, hvis den ikke passer oss (matallergi, matintoleranse) vil den kunne føre til mye plager og sykdom både akutt og på lenger sikt. Å kunne måle dette på en etterprøvbar måte er av stor betydning. Derfor blir det ved klinikken ukentlig tatt matintoleransetester (blodprøve i en finger). Dette er viktig å få avdekket i forhold til immunsystemet som for det meste er forbundet med vår fordøyelse.

bottom of page